Seminari

Pregleda: 469

Održan on-line seminar za modul Nastava - osnovne škole

21.4.2021.

U sklopu redovnog stručnog usavršavanja školskih administratora za modul Nastava za osnovne škole  u sklopu razvoja, implementacije i održavanja Obrazovno-Pedagoškog Informacionog Sistema (OPIS) u osnovnim školama Tuzlanskog kantona, održan je On-line seminar.

Modul Nastava se već drudu godinu koristi u svim osnovnim školama Tuzlanskog kantona. U sklopu ovog modula vrši se evidentiranje i praćenje svih indikatora vezano za organizaciju i provođenje nastave po odjeljenjima, upisanim pdručjima, nastavnicima, predmetima i drugim relevantnim pokazateljima. Sistem omogućava evidentiranje podataka po tačno definisanoj proceduri koja je proistekla iz propisanih nastavnih planova i programa kao i specifičnosti koje su prisutne za njihovo provođenje u pojedinim školama.

Učesnici seminara su kroz određena pitanja i diskusije dali svoj doprinos da ovaj seminar upotpunosti uspije i opravda svoje održavanje. Seminar je održan on-line preko Zoom aplikacije, 21.04.2021.godine (srijeda) u periodu od 11.00 do 13.00 časova.

Organizotor seminara je bio Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona, a moderator seminara  i prezentator navednog modula bio je stručni savjetnik Đulaga Hadžić.