Časopis - Školske priče


Posebna vrijednost stručnog časopisa "Školske priče" ogleda se u sveobuhvatnom pristupu djeci sa poteškoćama,  u afirmaciji integrisanog, intersektorskog djelovanja u ovoj oblasti te univerzalnom pristupu uslugama rane detekcije, dijagnostike, intervencije I podrške djeci sa poteškoćama u razvoju. U širokom spektru zastupljenih tema, posebno se kao značajne mogu izdvojiti one koje se odnose na planiranje koordinirane brige za dijete i porodicu, mogućnosti korištenje resursa u zajednici, značaj rane intervencije te timski pristup u rješavanju problema. Istinite, praktične priče, protkane iskustvom iz svakodnevnog života učenika, nastavnika i roditelja daju smjernice za izgradnju društva u kojem se različitosti doživljavaju kao bogatstvo, a ne kao nedostatak. Časopis promoviše potpuno zaživljavanje inkluzije u obrazovnom sistemu, koji podsticanjem sinergijskog djelovanja svih relevantnih aktera, odgovara na sve potrebe učenika i kao takav kontinuirano radi na poboljšanju učešća i eliminaciji isključenosti iz svih aspekata školovanja.

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke je u  proteklom periodu finansijski podržalo izdavanje ovog časopisa i nadamo se da će i u budućnosti ostati poticajan partner u ovom procesu.

 


13.05.2020Časopis - Školske priče broj 8
Veliko nam je zadovoljstvo i čast da Vam predstavimo novi broj časopisa „Školske priče“, koji zahvaljujući Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke postoji već osam godina

14.11.2018Časopis - Školske priče broj 7
Dragi čitatelji, pred Vama se nalazi sedmi broj časopisa ''Školske priče'', koji obiliuje pričama iz školske prakse i svakodnevnog života, čiji su autori djeca sa

22.01.2018Časopis - Školske priče broj 6
Dragi čitatelji, i u šestom broju '' Školskih priča'' donosimo niz raznovrsnih i bogatih priloga iz nastavne prakse i pozitivnih priča koje su nesebično podijelile majke djece s teškoćama u razvoju ali i sami učenici.

20.04.2017Časopis - Školske priče broj 5
Dragi čitatelji, pred vama je peti broj časopisa ''Školske priče'', u kojem možete pročitati pozitivne priče o uspješnosti provođenja inkuzije, primjere saradnje među školama, načinima i putevima rješavanja problema,

18.11.2015Časopis - Školske priče broj 4
Četvrti broj časopisa ‘’Školske priče’’ promovisan je 18.11.2015.godine u prostorijama Zavoda za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju, Tuzla.

12.11.2013Časopis - Školske priče broj 3
Treći broj časopisa ‘’Školske priče’’ promovisan je 12.11.2013.godine u prostorijama Zavoda za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju, Tuzla.

25.12.2012Časopis - Školske priče broj 2
Drugi broj časopisa ‘’Školske priče’’ promovisan je 25. 12. 2012. godine u prostorijama Zavoda za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju, Tuzla.

03.12.2010Časopis - Školske priče broj 1
Prvi broj časopisa ‘’Školske priče’’ promovisan je 03.12.2010.godine u prostorijama Zavoda za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju, Tuzla.