��asopis - ��kolske pri��e

Pregleda: 649

Časopis - Školske priče broj 3

12.11.2013.

Treći broj časopisa ‘’Školske priče’’ promovisan je 12.11.2013.godine u prostorijama Zavoda za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju, Tuzla.

Promotori časopisa su bili Fikret Vrtagić, savjetnik ministra obrazovanja nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona i direktor Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona mr.sc Nikola Čiča.

Promociju časopisa su uljepšali učenici Zavoda koreografijom „Pipi duga čarapa’’ i učenici Centra za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Tuzla sa koreografijom ‘’ Malo pače’’.

Štampanje časopisa omogućeno je sredstvima Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

O trećem broju časopisa  “Školske priče’’ rekao nam je ministar obrazovanja nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona Adem Šehidić, prof.:

"Časopis "Školske priče“ su naše priče, istinita i praktična iskustva iz svakodnevnog života učenika, nastavnika i roditelja. One su primjer kako se i uz malo materijalnih sredstava, upornim radom i zalaganjem, može uraditi mnogo na promociji rada svih sudionika u odgojno-obrazovnom procesu.Čitajući ovaj časopis svaki učitelj i nastavnik može pronaći sliku svoje učionice u kojoj svakodnevno nastoji da pruži maksimum svojim učenicima."

 

 


Izvor: Selma Hodžić


Dokumenti