��asopis - ��kolske pri��e

Pregleda: 651

Časopis - Školske priče broj 7

14.11.2018.

Dragi čitatelji,

pred Vama se nalazi sedmi broj časopisa ''Školske priče'',  koji obiliuje  pričama iz školske prakse i svakodnevnog života, čiji su autori djeca sa teškoćama u razvoju, roditelji djece s teškoćama u razvoju,  prosvjetni radnici i stručni saradnici.

 

Promocija časopisa je održana u prostorijama Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona, dana 06.11.2018.godine koju su svojim muzičkim kompozicijama otvorili i uveličali učenici Zavoda za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju, Tuzla i Gradaski dječiji hor ''Slavuj'' , dok je Sara Omerašević, učenica  JUOŠ Muzička škola, odsjeka za klasični balet, izvela baletsku tačku.

Ostvrt na sedmi broj časopisa su dali dr.sci Nikola Čiča, profesorice Željka Marinić i Lejla Idrizović uz moderiranje Zane Delić.

O značaju časopisa ''Škoslke priče'', nam svjedoči autorica jednog od članaka, Emina Žabić,  koja je navela  da su na nju najjači utisak ostavile riječi jedne mame:

"Mi ne želimo da se naša djeca osjećaju posebnim, nego bitnim”.

Uvažavajući značaj gore navedenih riječi,  pozivamo Vas da svojim tekstovima obogatite sadržaj osmog broja časopisa.

 


Publikovanje časopisa finansira Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, te koristimo priliku da se zahvalimo na podršci i povjerenju,


Izvor: Selma Mešanović


Dokumenti