Stručno usavršavanje

Pregleda: 1941

Završen ORACLE Academy seminar Database Foundation za nastavnike informatike

27.1.2020.

U petak 24.01.2020. godine završen je Database Foundation seminar za nastavnike informatike u osnovnim i srednjim školama Tuzlanskog katona. Domaćin ovog petodnevnog seminara bila je JU Mješovita srednja elektrotehnička škola Tuzla.

Seminar je trajao od 20. do 24.01.2020. godine, a predavač na seminaru bio je gosp. Gary Miller - Oracle Academy Master Instructor za EMEA područje. Ovo je nastavak suradnje Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona, Ministarstva obrazovanja i nauke TK sa kompanijom ORACLE i ORACLE Academy koja je započeta prije četiri godine. U tom periodu održano je nekoliko seminara za nastavnike osnovnih i srednjih škola partnera ORACLE Academy iz oblasti programiranja u Javi dok je ovaj seminar prvi od nekoliko vezanih za baze podataka.

Učesnici seminara su osim gradiva vezano za baze podataka, od gospodina Gary Millera mogli čuti i najnovije informacije vezane za alate i radna okruženja koje kompanija nudi za upotrebu u školama i način rada sa učenicima.

Na kraju seminara učesicima su nako položenih ispita dodijeljeni certifikati, a ceremoniju dodjele certifikata polaznicima petodnevnog Oracle Academy "Database Fundations" seminara uveličali su ministrica obrazovanja i nauke TK Fahreta Brašnjić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja Edin Buševac, kao i direktor Oracle Academy programa Darko Jureković. Mješovita srednja elektrotehnička škola Tuzla se još jednom pokazala kao dobar domaćin.

 


Izvor: Josip Vojnić, stručni savjetnik