Stručno usavršavanje

Pregleda: 4790

Počela petodnevna obuka namijenjena profesorima razredne nastave i pedagoga za realizaciju Obaveznog programa predškolskog odgoja i obrazovanja pred polazak u osnovnu školu

7.3.2023.

Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona Tuzla  kao svoju redovnu aktivnost realizuje petodnevnu obuku za profesore razredne nastave i pedagoge. Obučeni kandidati  će zbog nedostatka profesora predškolskog ogdoja biti angažirani na provedbi Obaveznog programa predškolskog odgoja u godini pred polazak u školu na području Tuzlanskog kantona.

Obuci prisustvuje 30 profesora razredne nastave i pedagoga. Njih  su kandidovale predškolske ustanove TK, dok su u općinama gdje predškolske ustanove ne postoje, prijedloge za obuku dostavile općinske službe na osnovu  ukazane potrebe za dodatnom obukom profesora razredne nastave i pedagoga koju je ovom prilikom  u okviru redovnih aktivnosti provodi Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona.

Petodnevna obuka će se održati od  6. do 10.marta 2023. u prostorijama Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona  u vremenu od 9,00 do 15,00 časova.

Završetkom petodnevne obuke polaznici će steći neophodne kompetencije za rad sa djecom predškolskog uzrasta kroz provedbu Obaveznog programa za djecu u godini pred polazak u školu kao i kompetencije neophodne za rad sa roditeljima u smislu razvijanja i jačanja partnerstva sa porodicom.

 

 


Izvor: Mersed Šljivić, stručni savjetnik