Aktuelnosti

Pregleda: 1542

Počeo prvi ORACLE Academy trening u Bosni i Hercegovini

8.1.2018.

Kao nastavak saradnje ORACLE Academy, Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona i JU MS elektrotehička škola Tuzla, po prvi puta u Bosni i Hercegovini je krenula realizacija treninga za profesore i nastavnike informatike. Trening/ seminar se održava u JU MS elektrotehnička škola Tuzla od 08. do 12. januara i od 15. do 19. januara 2018.godine za oko tridesetak profesora i nastavnika informatike iz škola sa područja Tuzlanskog kantona.

Seminar je putem video linka zvanično otvorio gdin Darko Jureković, direktor ORACLE Academy, koji se još jednom zahvalio profesorici Selmi Krajinović čijom zaslugom je 2016.godine i započela saradnja sa ovom kompanijom. Zahvale su upućene i školi domaćinu, koja je bila prva srednja škola u Bosni i Hercegovini koja je postala partner ORACLE Academy, kao i Pedagoškom zavodu TK i Ministarstvu nauke i obrazovanja TK koji su prepoznali značaj i kvalitet ove kompanije za budući rad sa učenicima naših škola. Seminarima prisustvuje tridesetak profesora informatike osnovnih i srednjih škola kao i savjetnici iz pedagoškog zavoda.

Tokom seminara, polaznici će u okviru osnovnog seminara Java Fundametals, obrađivati osnove Java programiranja kroz programe prilagođene za učenike osnovnih škola kao i osnove Java programiranja za učenike srednjih škola. Predavač na ovim seminarima je prof.dr. Emir Mešković, prvi certificirani ORACLE trener iz Bosne i Hercegovine, čime je polaznicima seminara uveliko olakšano praćenje seminara.

Nakon uspješno završenog seminara, polaznicima će biti svečano uručeni certifikati na manifestaciji ORACLE Day koja će biti organizirana u narednom periodu.